top of page
Dog Walker_edited.jpg

Ett spannmålsfritt premiumfoder för alla raser

Familjeägt

I dem småländska skogarna i ett gult hus med vita knutar bara 200 meter ifrån Vätterns strand växte ideén sakteliga fram. Efter nästan 25 års hunduppfödning utav bland annat rasen schäfer kom ideén att skapa och producera ett alldeles eget hundfoder med allt vad vi eftersökte för våra schäferhundars legament, leder, muskler, päls, tassar aptit och mycket mer.

Vi har själva under årens lopp använt ett antal olika foder som vi både varit nöjda och mindre nöjda med. Den Tyska schäferhunden är en brukshundsras och för att hundarna skall kunna fungera optimalt i olika former utav bruksarbete så är vår erfarenhet att det krävs ett foder där hundarna verkligen kan arbeta på topp utav hela sin prestationsförmåga. Fodret måste vara energirikt och ha hög smaklighet. Hundarna skall bli glada och gilla det fodret som de får. Den tyska schäferhunden brottas som flera andra raser med problem med olika leder. Det har för oss känts angeläget att det måste finnas ämnen som möjliggör en bra ledhälsa. En schäfer skall vara torr, stram och endast ha ett litet överskott av hull. En del linjer är behäftade med känsliga magar och svåra att hålla i hull.

Det har också varit en faktor som vi ville förbättra. Det har varit en utmaning att tillsammans med professorer, näringsexperter och annan samlad expertis försöka ta fram ett foder som är specialanpassat efter det vi har krävt att det skall innehålla.

Vi kan stolt säga att vi har lyckats sätta fingret på vad just den Tyska schäferhunden behöver för att må bra och utvecklas optimalt genom dess samtliga olika livsfaser. 

257952728_4707379972643059_5826314489933041925_n_edited.jpg

Vad tycker vi på Cannispro är viktigt då?

Låt oss berätta!

Näringsrikt

Vår vision är att bidra med en av de viktigaste stöttepelarna i hundens liv, kosten! Ett riktigt näringsrikt och bra balanserat foder, för att uppnå optimal utveckling. Detta i kombination med en balans av rätt träning, stimulans, vila och god omsorg är nyckeln till ett långt hälsosamt liv!

äta Puppy

Smaklighet

Vår vision är att hundarna skall äta med glädje och god aptit när fodret serveras, vi har därför satsat på att göra fodret väldigt smakligt!

Border collie

Supportar

Vår vision är att hundfodret stödjer hundarnas olika livsskeenden från nyfödd valp till äldre hund!

Svart hund

Energi

För samtliga raser oavsett vad hunden skall användas till är det bra och är viktigt att ge den en bra kost som ger en bra energi som är en förutsättning för att hunden skall lyckas maximalt i sitt arbete!

Dog Running i vatten

Förbättrar

För att förebygga ledproblem gäller det att endast ge hunden ett högkvalitativt foder under hela dens tillväxtperiod. Storvuxna raser är speciellt i behov av ett välbalanserat foder. Detta för att främja en optimal utveckling. Cannispros foder-serie är anpassat både för växande hundar och hundars olika storlek. En felaktig balans i fodret kan leda till stora problem, ett exempel är exempelvis felaktig balans på kalcium och fosfor som kan orsaka att benen inte växer jämt.

17362361_1292898740757883_2865741093932106359_n_edited.jpg

Våra två spannmålsfria hundfoder

adult.jpg
puppy.jpg

Cannispro -
ett spannmålsfritt premiumfoder för alla raser


Fodret har varit ute på marknaden nu under ett antal år och initialt var det framtaget för den tyska schäferhunden men utvecklingen utav produkterna har gjort att det passar till de allra flesta hundraserna.

 

Varför spannmålsfritt?

Först och främst, en bra och väl sammansatt kost är lika viktigt för hundar som oss människor! När vi människor äter fel och inte håller oss till vår optimala föda blir vi sjuka och så är det med djur också. Hundar har en förmåga att sluka i sig allt de hittar eftersom de är omnivorer, de kan äta det mesta precis som oss människor, men det betyder inte att de ska äta allt. Den mest kopplade länken till sjukdomar och tumörer i hundar är på grund av sämre rester från hushållet, (vissa rester är såklart bra om vi människor äter bra). 

 

Därför satsar vi på ett högkvalitativt premiumfoder med högt köttinnehåll, bestående av råvaror med hög kvalitet, ett lättsmält och smakligt foder, utan spannmål eller andra konstigheter i som kan skapa inflammation i hunden.

Varför torrfoder?

Alla typer av foder har sina för och nackdelar och kan funka bättre för olika situationer, det är viktigt att veta! Torrfoder har många fördelar samt är den vanligaste typen av hundfoder. Så som att flera högkvalitativa näringsämnen kombineras på litet utrymme så mycket mindre mängd krävs för optimal näring av din hund än till exempel våtfoder som också är tyngre att bära och hantera.
 

På grund av att maten endast innehåller ca 10% vatten är den extra intressant ur ekologisk synvinkel.
Torrfoder för hundar är också lätt att portionera upp, spara rester som minskar svinn och är bra för ekonomi & miljö, transportera, ta med på resa eller utflykt samt förvara!

Det ger också bra tuggmotstånd vilket är super för hundens tänder, luktar inte så illa och är hållbart!
Färskfoder har högst näringsinnehåll men kan inte sparas till senare, det kräver mycket god hygien, kan innehålla bakterier som både du och hunden kan påverkas av, då bakterier bara dör av upphettning inte infrysning.
Därför väljer vi att satsa på ett väl sammansatt torrfoder!

Miljövänlig produktion
I harmoni med naturen
Djurfoder utan djurförsök
#againstanimaltesting
Djurfoder utan socker
& utan artificiella tillsatser
Regionala råvaror
Bara korta transportvägar
bottom of page